מתכננים טיול משפחתי להודו? כך תדעו איזו וויזה מתאימה לכם

מעוניינים להגשים חלום ולטוס להודו ביחד עם הילדים? ובכן, רגע לפני שאתם רוכשים כרטיס ואורזים את המזוודות, נדרש להוציא ויזה. כיצד תדעו איזו ויזה מתאימה לכם? להלן הפרטים.

טיול משפחתי בהודו: כל מה שרציתם לדעת על הוצאת ויזה (וזה קל מכפי שחשבתם!)

בשנים האחרונות ניתן לראות מגמה מסקרנת במיוחד. למעשה, יותר ויותר משפחות מחליטות לארוז את עצמן ולצאת לטיול בהודו, לעיתים למשך חודשים ארוכים. הודו כידוע היא מדינת ענק ונמצאת בתהליכי פיתוח תשתיות ומלונאות מתקדמים, ולכן מציעה למשפחות חופשה אטרקטיבית ובלתי נשכחת בעלות כספית זולה יותר בעשרות אחוזים מאשר יעדים דומים במזרח כמו תאילנד. אולם, רגע לפני שאתם כבר בודקים את היעדים החמים למשפחות וסוגרים כרטיס, חשוב לדעת כי כניסה להודו ניתנת רק באמצעות ויזה. תוקף הוויזה משתנה בהתאם לזמן השהות, כאשר ניתן לקבל ויזת תייר למשך כחצי שנה לכל היותר. עם זאת, בשנת 2019 אושר להוציא ויזה למשך כשנה ולמשך 90 יום שהייה במקסימום. בתום התקופה, נדרש לצאת מהמדינה וניתן לחזור יום למחרת היציאה בהתאם לתוקף הוויזה. כלומר, תוכלו לשהות עם המשפחה כחצי שנה בהודו (במידה ואתם מתכננים  לצאת לטיול ארוך) ולחזור להודו בטיסה או דרך הים. כיום, ניתן להנפיק ויזה באופן אלקטרוני, ולקצר באופן משמעותי את תהליך הוצאת הוויזה לכל בני המשפחה טרם הנסיעה. לחצו כאן למידע נוסף ולהגשת בקשה להנפקת ויזה אלקטרונית להודו, ובכך תוכלו להצטרף לאלפי ישראלים שהוציאו את הוויזה באופן קל – ובלחיצת כפתור.

מתכננים טיול משפחתי להודו כך תדעו איזו וויזה מתאימה לכם

מה חשוב לדעת לגבי הוויזה?

ראשית כל, לפני שאתם ממלאים את הפרטים שימו לב כי ישנם שני סוגים של ויזות להודו: ויזת תייר וויזת עסקים. מאחר ומדובר בטיול משפחתי, בדקו כי אתם מציינים מראש כי מדובר בטיול ובהתאם לכך מלאו את הפרטים בצורה מדויקת ככל האפשר. רצוי להתארגן מראש עם תמונות פספורט עדכניות כמו גם לבחון כי הדרכון שלכם ושל בני המשפחה בתוקף. מדובר בשינוי משמעותי בתהליך, וזאת לאחר שנים רבות שבהן נדרש להגיע באופן פיזי ל-ש.מ אשרות לצורך הוצאת ויזה. על כן, ויזה אלקטרונית מהווה ללא ספק אלטרנטיבה חדשה ומרעננת לתהליך של הוצאת ויזה – תהליך שבלעדיו לא ניתן יהיה לעלות על הטיסה ולהיכנס להודו. לרוב, ניתן לקבל את הוויזה בפרק זמן קצר של 48 שעות בלבד ועל כן מדובר בתהליך מהיר שמאפשר לכם לתכנן את הטיול בהתאם ללוחות הזמנים ולתוקף הוויזה.

תוקף הוויזה – חשיבות יציאה מהודו בזמן

שלטונות הודו אינם רואים בעין יפה תיירים וישראלים בפרט שנשארים במדינה מעבר לחצי שנה. למעשה, אם תחליטו להישאר מעבר לחצי שנה אתם עלולים למצוא את עצמכם בתסבוכת משפטית משמעותית, וזאת לאור קנסות כמו גם גירוש מהודו ללא אפשרות לחזרה. מעבר לכך, המקומיים אינם מאפשרים לתיירים להישאר מעבר לפרק הזמן שנקוב בוויזה ואף דורשים להציג אותה בעת הצ'ק אין למלון או גסטהוס. בשל כך, אם אתם מתכננים טיול ארוך עם המשפחה רצוי לסגור מראש טיסות למדינות סמוכות כמו נפאל או סרי לנקה, ורק לאחר מכן לחזור למדינה. שימו לב כי ניתן לחזור להודו בכל תקופת זמן במהלך השנה, כאשר אין הגבלה למספר הכניסות.

לסיכום, הוצאת ויזה להודו מהווה את השלב הראשון והחשוב ביותר בתהליך תכנון טיול, וטיול משפחתי בהודו יכול להיות חוויה בלתי נשכחת למשפחה ששווה להשקיע בה ולתכנן אותה. הקפידו למלא את הפרטים בצורה מלאה ונכונה כמו גם ליצור קשר עם חברה שמתמחה בתחום ומספקת לכם את המעטפת המקצועית המלאה, מתוך מטרה כי תוכלו לקבל את הוויזה ישירות לכתובת המייל שלכם. מומלץ מאוד טרם הטיסה להדפיס את הוויזות של בני המשפחה בכדי להציג לדיילת הקרקע כמו גם לשמור את הוויזה בתיקיית המסמכים שלכם לצד ביטוחים ומסמכים רפואיים, כל זאת מתוך מטרה כי תוכלו להגשים חלום ולהגיע להודו באופן חוקי.

נגישות