איך מקימים ערוץ יוטיוב מצליח יחד עם הילדים?

במאמר הזה נדון בפעילות משפחתית לא שגרתית – הקמה ותפעול של ערוץ יוטיוב כאשר ההורים והילדים כולם שותפים בו. אם תחשבו על זה, תיווכחו שיש לפעילות הזו הרבה ערך מוסף לילדים. ראשית הם לומדים לקחת על עצמם פרויקט ולראות אותו גדל לאט או מהר תוך שהם מתמודדים עם האתגרים והקשיים בדרך. יש כאן שיעור על התמדה, נחישות, חזון וגם עבודה קשה. למול זה יש גם סיכונים שחשוב להכיר. הקמת ערוץ שכזה יכולה להביא לכם גם הצלחה רבה כולל ההצלחה הכספית שמתלווה. איך עושים זאת נכון? המשיכו לקרוא.

הקמה ותחזוק של ערוץ יוטיוב

ראשית, יש להבין כמה דברים טכניים לגבי המשימה שלפניכם. הקמת ערוץ יוטיוב נעשית מחשבון ג'ימייל – שהרי שתיהן חברות באותה בעלות (חברת אלפאבית). ערוץ היוטיוב שלכם מכיל את ה'סטודיו' בו תוכלו לבצע פעולות שונות כמו העלאת סרטונים, עריכה, בחירת פסקול ועוד. חלק נוסף בתחזוקת הערוץ הוא הקידום שלו. ללא קידום שנעשה באופן מסודר, סיכויי החשיפה וההצלחה לא גדולים. אחד הסודות בתעשייה הוא קידום ברשתות חברתיות באמצעות youhoo. קידום כזה יכול להעניק לכם צפיות רבות ממש מהרגע הראשון. הצפיות שמגיעות משם הן של משתמשים אמיתיים ואיכותיים.

תכני הערוץ

הקדישו עם הילדים מחשבה לגבי התכנים. הכי טוב יהיה להתחיל מתחביב משפחתי משותף או פעילות או אפילו משהו שייחודי למשפחה שלכם. זה יכול להיות קשור במקצוע של אחד ההורים, מקום מגורים ייחודי או כל נושא אחר. חשוב לתאם ציפיות ולהסביר לילדים שלמרות שהנושא מלהיב אותם כרגע, תפעול הערוץ יהיה כרוך בהרבה עבודה קשה. עריכת סרטונים למשל יכולה להיות פעילות ממושכת שמצריכה הרבה סבלנות. אין בה שום 'תהילה' והיא תדרוש התמודדות עם נושאים טכניים רבים. בעריכה טובה יש הרבה תרומה להעברת המסר והצלחת הסרטונים ואי אפשר 'לעגל פינות'.

עובר במשפחה איך מקימים ערוץ יוטיוב מצליח יחד עם הילדים

בטיחות ברשת ופיקוח הורי

מעבר להקמת הערוץ, התחזוק וההשקעה בתכנים, כדאי להכיר את הסכנות שנמצאות ברשתות החברתיות ובאינטרנט. הבעיה היא שערוץ אינטרנט הולך לשים את המשפחה שלכם, את הילדים שלכם, במוקד של התעניינות שיכולה להיות חלילה מצד גורמים עבריינים על רקע זה או אחר. חשוב לקבוע כללים בסיסיים לגבי הסרטונים והתכנים בהם ועל הילדים יהיה לעמוד בהם, לאחר שיחת הסברה איתם. אתם כהורים תצטרכו לפקח ולאשר כל סרטון. מידע רגיש יכול לכלול: פרטים מזהים על המשתתפים בסרטון, כתובות מדויקות, חשיפה של מועדים בהם הבית שלכם ריק (למשל חופשה), או כל פרט שמסגיר תכניות עתידיות ספציפיות של הילדים.

סכנות נוספות שאורבות לילדים שלכם יכולות להיות מצד ילדים אחרים. זה יכול להיות תגובות פוגעניות או סרטוני תגובה מרושעים. הכינו את ילדיכם לאפשרות שדברים כאלו אכן יקרו וקבעו מראש כיצד תתמודדו. זכרו שיש גם אפשרות של חסימת תגובות ודיווחים שונים ליוטיוב על תוכן פוגעני.

השקעה בתוכן תוכל להפוך את הערוץ שלכם למיוחד ולהגיע לחשיפה נרחבת. אם תשקיעו מספיק ותתמידו, תוכלו לבנות את הערוץ סרטון אחר סרטון בדרך לפרסום ולהצלחה.

נגישות