אפייה עם בצק סוכר

לבשל יחד עם זה משהו שיכול להיות חוויה מיוחדת ומהנה, אבל גם דבר שבקלות יכול להפוך למטרד גדול אם מדובר במאכלים שהם לא אוהבים, אם אופי הבישול כולל אלמנטים מסוכנים לילדים צעירים ואם התהליך עצמו עשוי לגרום להרבה לכלוך ובלגן. אז איך עושים את זה נכון אם בכל זאת רוצים להנות מזמן איכות במטבח עם הילדים? ובכן, הכול טמון בבחירה של האוכל ואחד הרעיונות היותר טובים שאפשר לבחור בהם זה הכנה עוגות ומתוקים על בסיס בצק סוכר. הכנו עבורכם מדריך מקוצר לאפייה עם בצק סוכר שתוכלו לראות בעצמכם עד כמה שזה פשוט ומהנה.

קודם כל חומרי גלם איכותיים

בראש ובראשונה לפני שנרד לפרטים הקטנים והטכניים של האפייה ועיבוד הבצק, צריך להבין שבצק סוכר הוא מצד אחד חומר נוח ויחסית פשוט לעבודה, אבל הוא גם די רגיש יחסית ואם לא עובדים איתו נכון זה בהחלט יכול לפגום בתוצאה הסופית. על כן חשוב קודם כל לרכוש מראש חומרי גלם איכותיים ואנחנו ממליצים בהחלט על חומרי גלם של חברת פינוקים. באתר שלהם תוכלו לקנות בצק סוכר בצבעים לפי משקל, בצק סוכר המיועד לפיסול בצבע לבן וכן בצק סוכר מיוחד לקישוט ועיצוב עוגות. על הדרך תוכלו גם לרכוש אביזרים וכלים מתאימים ולמעשה תוכלו למצוא שם את כל מה שאתם מחפשים.

הכנת הבסיס

בצק הסוכר משמש בעיקר לקישוט ולרוב לא מכינים ממנו עוגה שלמה. אנו ממליצים להכין עוגה בסיסת כלשהי כמו עוגת שוקולד או עוגה בחושה לטעמכם ואותה אפשר לצפות בבצק סוכר וכך בעצם לשוות לה מראה מקצועי ומרהיב למדי. חשוב לשמור את עוגות הבסיס במקום קריר ויבש אך בשום אופן לא לאחסן אותן במקרר לפני הציפוי עם בצק הסוכר, שכן טמפרטורה נמוכה לא מיטיבה עמו.

ציוד בסיסי להכנת בצק סוכר

כשמדובר על עיבוד של בצק סוכר ועל אפשרויות לעיצוב, השמיים הם לחלוטין הגבול וניתן להשתמש בשבלונות, מערוכים, גלגלות ועוד. עם זאת, לפני שאתם רצים לרכוש ציוד מתקדם חשוב להשקיע בדברים הבסיסיים החיוניים לעבודה עם בצק סוכר.

כדאי לרכוש אבקת סוכר או קורנפלור על מנת לקמח את המשטח שתעבדו עליו, מרגרינה שתשמן את הידיים שלכם על מנת שהבצק לא יידבק אליהן, שקיות ניילון לעטוף את הבצק במהלך השימוש שלא יתייבש, צבעי מאכל אם רכשתם בצק בצבע בסיס וכן כלי עבודה כמו מערוך, סכין חדה ומכחולים לצביעה. כמו כן ניתן לרכוש אבקת CMC שמוסיפים לבצק במידה ורוצים לפסל צורות איתו, שכן בצורה הבסיסית שלו הוא רך מדי ולא ניתן לעשות זאת.

עיצוב והכנה

כאן מתחיל החלק המהנה באמת ופה גם אפשר לתת לילדים לקחת חלק משמעותי ולעוף עם הדמיון. הוסיפו מרגרינה בהדרגה לבצק שמגיע בצורה די פריכה עד לשלב שניתן לעצב אותו בקלות. אם אתם רוצים לצבוע את הבצק חשוב להשתמש רק בצבעי מאכל על בסיס ג'ל או אבקה ולא בצבעים נוזליים שיהפכו אותו לרך מדי. את בצק הסוכר יש לרדד בעדינות ולצפות את העוגה המקוררת בטמפרטורת החדר בעדינות לאחר שמרחתם עליה סירופ מים ומי סוכר ביחס של 1:1. מכאן, אפשר לפסל עיצובים שונים וכמובן לתת לילדים לבטא את היצירתיות שלהם. זכרו שגם אם התוצאה לא תהיה אסתטית במיוחד בסופו של דבר, החוויה שלהם היא מה שחשוב כאן וצפויה לכם בהחלט חוויה מיוחדת. בהצלחה ובתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *