רשלנות בהריון: התמודדות בתוך המשפחה

רשלנות בהריון

לצערנו, לא כל לידה מתרחשת בקלות ויש לא מעט מקרי רשלנות רפואית שהופכים את הלידה לסיוט מתמשך או מובילים לתוצאה של נזק לאם או תינוק עם נכות, שיתוק או כל בעיה רפואית אחרת. בנוסף לכך, יש מקרים קשים במיוחד של לידה שבה האישה מאבדת את היילוד בשל רשלנות.

הורים ונשים שעברו חוויה קשה כזאת זקוקים לתמיכה נפשית ולעיתים גם פיזית, עם קבלת סיוע של הסביבה בטיפול ביילוד ושיקום החיים. אבל איך אפשר להתמודד עם מה שנראה כמו חלום רע מאד? הנה כמה דברים שיכולים לסייע להורים בהתמודדות:

הגשת תביעה נגד המוסד המטפל

מי שחוו רשלנות בלידה זקוקים כעת לכספים כדי לטפל ביילוד שניזוק עקב הרשלנות. יש ילדים שייוולדו עם שיתוק מוחין, או פיגור שכלי, בעיות בנשימה, עיוורון ובעיות נוספות, נכויות שבכדי להתמודד עמן יש לקבל סיוע כלכלי ומקצועי. במקרים של סיבוכים בלידה עקב רשלנות רפואית מומלץ לפנות לעורך דין שיוכל לייצג את ההורים בהגשת תביעה נגד המוסד המטפל שאחראי על גרימת הרשלנות. סיוע להורים בבירורים אודות הגשת תביעה יקל עליהם מאד. כדי להבין יותר תוכלו לקרוא את כל מה שצריך לדעת על רשלנות בהריון באתר Lawtip, ותכירו את הנושא הרבה יותר לעומק.

מתן עזרה כללית להורים או ליולדת

אם אתם בני משפחה או קרובים של היולדת: עזרו לה עם בישול, בטיפול בתינוק, איתור עזרה סוציאלית ואיתור מוסדות טיפול מתאימים. רבות הנשים שאינן נמצאות לבד במערכה ויש להן בני משפחה לידן. אם בת משפחה נפגעה מרשלנות בהריון, היא תרצה לקבל עזרה מהאנשים הקרובים אליה ביותר. הציעו עזרה בטיפול בענייני הבית אחרי לידה, הציעו סיוע באיתור טיפול פסיכולוגי, עזרה בקביעת תורים למרפאות עבורה או עבור התינוק, וכולי. אם אין ליולדת בני משפחה קרובים ניתן לבקש סיוע ממשרד הרווחה או לפנות לעובדת סוציאלית באזור המגורים של היולדת לקבלת סיוע ותמיכה נפשית.

קבלת גמלה לילד נכה

המוסד לביטוח לאומי מעניק גמלאות עבור ילדים נכים. הגמלה תשולם בהתאם לרמת הנכות כמו למשל לילדים שנולדו עם שיתוק מוחין. ועדת הביטוח הלאומי תדון במצב של התינוק על פי מסמכים וטפסים שיש להגיש כמו אבחונים רפואיים ודוחות מבתי החולים וקופות החולים. את המסמכים הוסיפו לטופס תביעה אותו ניתן למלא און ליין באתר של הביטוח הלאומי. כך תוכל המשפחה לקבל בכל חודש קצבה בשיעור של החל מ50 אחוזי נכות לילד עד 100 אחוזים במקרים של חוסר תפקוד בגפיים ואפילו של 188 אחוזים עבור ילד שתלוי לגמרי בסביבה.

קבוצות תמיכה להורים לילדים נכים

בררו היכן יש קבוצות תמיכה להורים לילדים נכים ולנשים שחוו רשלנות בהריון והלידה. כיום אפשר למצוא קבוצות כאלה ברשת האינטרנט שמארגנות מפגשים בחינם. גם ברשתות החברתיות תמצאו לא מעט קבוצות כאלה שניתן להצטרף אליהן בקלות. בין היתר במתנ"סים ובמרכזים קהילתיים תכלו לברר אודות קבוצות תמיכה לנשים אחרי לידה שעוזרות להתמודד עם הלידה ומארגנות פעילויות משותפות.

התקשרו בכל יום ואל תוותרו!

אישה שנפגעה מרשלנות או לידה שהשתבשה נמצאת במצב נפשי קשה מאד וייתכן  שתבחר להסתגר בבית או לא לענות לשיחות טלפון. אתם כבני משפחה צריכים לא לוותר על האישה ולא לזנוח אותה, אלא לדאוג להתקשר אליה בכל יום כדי לדבר או לפחות להתכתב בהודעות ולשאול מה שלומה. במידה ואין מענה בכלל – חשוב להגיע לביתה של היולדת ולבדוק כי הכול כשורה. כך תוכלו לעזור לנשים וזוגות להתמודד עם מצב קשה כל כך כמו לידה שהשתבשה.

נגישות