פסטיבל מפה ומצה: חווה חינוכית לכל המשפחה

פסטיבל מפה ומצה

מחפשים מה לעשות עם הילדים בזמן חופשת הפסח? ובכן, זה הזמן להכיר את הפסטיבל הותיק מפה ומצה אשר מאפשר לכם ולילדים להתחבר לאתרי מורשת ולעבור חוויה חינוכית ומחברת. כל הפרטים אודות הפסטיבל הוותיק – במדריך הבא.

פסטיבל מפה ומצה: כשהעבר בונה את העתיד

אחד הפסטיבלים המרכזיים של חג הפסח הוא ללא ספק פסטיבל פסח ומצה אשר מתקיים מזה שנים רבות ב 12 אתרי מורשת ברחבי הארץ. מדובר בפסטיבל אשר נועד לחבר את הילדים אל מקצועות אשר כבר אינם קיימים, וזאת מתוך הבנה כי הדור החדש צריך להכיר ולכבד את בוני הארץ ואת אלו אשר הקימו את המדינה ביזע ובמאמץ. למעשה, מדובר בפסטיבל אשר מאפשר לכם ולבני המשפחה להתחבר למסורת היהודית ולהוויה הישראלית המוכרת למבוגרים אך פחות לילדים, באמצעות שורה של פעילויות לכל המשפחה, כולל הצגות וכן מתחמי פעילות. על כן, אם אתם מחפשים פעילות מרתקת לילדים אשר תאפשר לכם ולהם להתחבר באופן עמוק יותר, זה הזמן להכיר את הפסטיבל אשר נחגג זה שנים רבות ב 12 אתרי מורשת מצפון ועד דרום.

מהן הפעילויות המרכזיות בפסטיבל?

מאחר והדגש בפסטיבל הוא על פן חינוכי, ניתן ללכת עם הילדים למגוון רחב של הצגות אשר מציגות עיבודים חדשים לשירים שכולנו מכירים. נוסף לכך, במסגרת הפסטיבל תוכלו לצאת לסיור מודרך, לקחת חלק בפעילויות אקסטרים כמו תיבות בריחה וכן לקחת חלק במתחמי פעילות ייעודים: מתחם היסטורי, מתחם משחקים ברוח של פעם, מתחם מיוחד לכבוד חג הפסח וכן מתחם עבודה בו הילדים יכולים להתנסות בתפירה, נגרייה ועוד. במסגרת הפסטיבל תוכלו להכיר לעומק את אתרי המורשת של מדינת ישראל, ללא עלות ועם הבנה כי מדובר בפסטיבל יוצא דופן הן מבחינת הערכים אותו הוא מעביר והן מבחינת הפעילויות העשירות אשר מתאימות בעבור כל הגילאים. זה שנים רבות שהפסטיבל זוכה לתהודה ציבורית רחבה, הן בשל הרמה הגבוהה והן בשל החיבור אותו ניתן להעניק לילדים בעבור ההוויה הישראלית.

אילו אתרים משתתפים בפסטיבל?

כאמור, הפסטיבל מתקיים במקביל ב 12 אתרי מורשת לאומיים: מוזיאון חיפה, מחנה עתלית, מקווה ישראל, מוזיאון גבעתי, יד מרדרכי, מתחם הקטר, קיבוץ עין שמר, מוזיאון בית שאן, בית מורשת יהדות תימן ועוד. פרטים מלאים אודות הפסטיבל תוכלו לקרוא כאן באתר, ולאור הביקוש הרב מומלץ לתאם את מקומכם מראש, כך שתוכלו להבטיח כי אתם והילדים תוכלו לעבור חוויה חינוכית, רוחנית ובעלת משמעות היסטורית עמוקה – דווקא בחג הפסח. בחג שבו אנו מלמדים את ילדנו אודות חשיבות של החירות, כך ניתן לפעול לצורך החיבור של הילדים עם אותם אתרים וזיכרון לאומי של העבר לעומת העתיד. לפרטים נוספים והתעדכנות בפרטים, היכנסו לאתר מועצה לשימור אתרי מורשת בישראל.

נגישות