מתלבטים אם לערוך צוואה? כדאי לכם לשקול את זה ברצינות!

לערוך צוואה

מצד אחד לאנשים רבים יש ביטוח חיים והורים רבים מבקשים לשלוט על ההוצאות העכשוויות של הילדים, גם כשמדובר בדברים קטנים, אך כשמדובר בכתיבת צוואה, הורים רבים פשוט מתעלמים – מתקשים לסגור את הפינה. פה המקום לציין שממש כפי שעושים ביטוח חיים, כך גם רצוי לעשות צוואה. הרעיון הוא לחשוב על טובת המשפחה ולקוות שהרגע שהצוואה תיפתח יתממש רק בעוד כמה עשורים. אז אם גם אתם הורים לילדים ומתלבטים האם לערוך צוואה, מוזמנים לעבור על מספר סיבות שיגרמו לכם לחשוב על כך בחיוב.

כל שיש לעשות

נכון שעל מנת לכתוב צוואה יש צורך לחשוב היטב על סך האפשרויות. נכון שעל מנת לעשות צוואה יש לקחת אוויר ולהסתכל למציאות בעיניים, ונכון שעל מנת לעשות צוואה יש צורך לפנות אל נוטריון ברחובות שמומחה בתחום (במקרה הצורך גם באזורים נוספים ניתן למצוא נוטריונים מומחים), אך בשורה התחתונה מדובר במאמץ שלוקח לא יותר מכמה שבועות (במיוחד בהיבט הרגשי) ושמעניק שקט נפשי לכל החיים, ופה אנו מבקשים להסביר.

עדיין מתלבטים? היעזרו בסיבות הבאות!

שומרים על אחדות המשפחה

אחת מנקודות האושר המרכזיות של כל הורה נוגעת למשפחה גרעינית מאוחדת ואוהבת. עם זאת, יש לקחת בחשבון שאם לא תיכתב צוואה מסודרת, הכדור עשוי לעבור לידיים של הילדים, ואז לא מעט קשיים ובעיקר ריבים מכוערים ומפלגי קשרים עשויים לצוץ. כך למשל אם מרב הנכסים מסתכמים בדירה שבה חלק מהילדים עדיין גרים, צוואה תעזור לעשות סדר. צוואה תנחה כיצד בדיוק להתנהל: תגדיר עד מתי ניתן לגור בנכס, מתי יש למכור אותו וכיצד יש לחלק את התמורה הכספית, בהתאם לעזרה שחלק מהילדים כבר קיבלו בזמן שההורה עוד היה בחיים. באופן שכזה אין מקום לפרשנות אישית שעשויה להוביל לצרות עין או קינאה.

כאשר נמצאים בהליך גירושין

יש להבין שאם נמצאים בהליך גירושין ובעת התהליך נפטרים, חצי מהרכוש ששייך לכם עובר באופן אוטומטי לבן/ת הזוג שעדיין נשוי לכם. מצב שכזה עשוי להיות כלל לא רצוי, במיוחד אם מערכת היחסים נגמרה בצורה לא יפה.

כאשר מבקשים לחשוב על טובת הילדים

לא תמיד ניתן לסמוך על בן /ת הזוג שיפעל לטובת הילדים, ועל כן אם עורכים צוואה בזמן שהילדים עוד קטינים, ניתן לוודא שלא ההורה השני ינהל עבורם את הרכוש שנותר מאחור, אלא נאמן/מנהל עיזבון שעליו כן סומכים.

כשחשוב לדעת מה בדיוק מיועד למי

יש להבין שאם לא עורכים ירושה, חצי מהרכוש עובר באופן אוטומטי לבן/ת הזוג וחצי מתחלק שווה בשווה בין הילדים. עם זאת, לא תמיד מדובר בתרחיש רצוי, ועל כן באמצעות צוואה ניתן להגדיר במדויק מה כל אחד מקבל.

כל עוד מחזיקים בדעה צלולה

אין לדעת מה יוליד יום, וכיוון שצוואה לא ניתן לעשות כאשר מוגדרים כתשושי נפש, מוטב לפעול כל עוד מחזיקים במחשבה בהירה.

כשנמצאים בנישואים שניים

כאשר מדובר בנישואים שניים שבהם לכל צד יש ילדים, המשימה מעט יותר מורכבת, ועל כן מוטב לפתור אותה בהקדם, לצד פתרונות מכבדים ומתחשבים.

קיבלתם החלטה – מה עתה?

ראשית עוברים על סך הדגשים שחשובים עבורכם ומקבלים מספר החלטות מרכזיות. לאחר מכן מחליטים האם כותבים לבד צוואה, משיגים עדים, פונים אל נוטריון, או שבכלל מעדיפים לעשות צוואה בע"פ. מבקשים סיוע? באופן כללי מומלץ לעשות צוואה בפני נוטריון. מדובר בתהליך מקצועי, יחסית קצר, שמונע ליקויים ושמייתר נוכחות של עדים (הנוטריון חותם כעד). פועלים היום עבור המחר וחיים עד 120.

נגישות