פטירה במשפחה: המדריך המלא לסידורי ההלוויה

המאמר הזה לא נכתב בקלות. הוא עוסק בנושא עצוב וקשה – פטירה של אדם קרוב, לא עלינו, במשפחה. כאשר מתרחש אירוע כזה – הוא תופס את בני המשפחה לא מוכנים. העומס הנפשי לפעמים מכריע ומשתק ואילו דווקא בזמן הזה יש הרבה מטלות שונות לעשות הנוגעות לסידורי הקבורה והאבלות. במאמר הזה ניגע בפרטים העיקריים אשר נוגעים לשלבים השונים ולמשימות שיש לבצע לאחר מוות, חלילה, של מישהו או מישהי קרובים.

מיד לאחר הפטירה

מוות של אדם יכול להתרחש בבית החולים, בבית או בכל מקום אחר. כאשר המוות נגרם בבית החולים, תוכלו לקבל ממנו את תעודת הפטירה. בה יהיה מצוין שם הנפטר, סיבת המוות ומועד המוות. גופת הנפטר תמתין לאמבולנס של חברה קדישא שיקח אותו לבית הקברות. במקרה של פטירה בבית, יש לדאוג לרופא אשר יחתום על תעודת הפטירה.

במדינת ישראל, מובטח לכל אדם חלקת קבורה במקום מגוריו ללא עלות כלשהי. יש לציין שמצוקת הקבורה מביאה לקבורה בקומות או בבתי עלמין מרוחקים. מי שירצה חלקת קבר שונה ממה שמוצע לו, יצטרך לשלם כסף עליה לחברה קדישא לפי התעריפים המקובלים.

את הקבר יש לכסות במצבה. בחירת מצבה תוכלו לעשות הכל עיר שהיא בחברה מקצועית ואמינה. תוכלו למצוא מצבות בראשון לציון אצל חברה אמינה ולפנות אליה, או לחפש בהתאם למיקום שלכם. המצבות מגיעות בדרך כלל כאשר הן עשויות מאחד החומרים הבאים:

אבן

זהו החומר הזול ביותר אבל רבים אוהבים את המראה הטבעי שלו. האבן מצריכה גם יותר תחזוקה מאשר יתר החומרים.

שיש

זהו חומר יותר עמיד המצריך פחות תחזוקה מאשר האבן ומחירו עדיין נוח.

גרניט

זהו חומר עמיד ביותר אשר ישמור על הצבע במשך עשורים קדימה כמעט ללא שום תחזוקה, כמובן במחיר מאד גבוה.

פטירה במשפחה: המדריך המלא לסידורי ההלוויה

השבעה

לשבעה חלק חשוב ביותר בעיבוד של האבל ותהליך השיקום. השבע הוא הזמן הנכון להתקבץ ביחד, משפחה וחברים, ולדבר על הנפטר, להתפלל ולחפש נחמה. בשביל שתוכלו לארח מספר גדול של אנשים, צריך יהיה לארגן את מקום השבעה באופן מיוחד. מומלץ להזמין חברת ניקוי מקצועית שתעזור לנקות ולארגן את המקום. פנו מחללי האירוח רהיטים שלא יהיה בהם שימוש והכניסו עוד כסאות ישיבה כאשר הם מוצמדים לקירות החדר ומאפשרים תנועה בתוכו. מומלץ לארגן מקום עליו יהיה מוגש הכיבוד. חשוב, במיוחד בקיץ, להצטייד בבקבוקי שתיה קלה רבים הכוללים מגוון טעמים וסוגים. זכרו גם למלא את המקרר בקרח.

המבקרים והמנחמים הרבים שיגיעו בוודאי ישמחו לשמוע על המנוח, לראות תמונות שלו ולשמוע על פועלו. הכינו במעוד מועד אלבומי תמונות שלו וחפצים שונים כגון מזכרות, עיטורים או גביעים בהם זכה, תעודות הוקרה, כתבים שונים וכו'. כך יוכלו כולם לעיין בדברים וללמוד על יקיריכם שהלך לעולמו.

בהתאם למסורת ורמת האמונה שלכם תוכלו גם לערוך תפילות. אם תבחרו לעשות כן, הצטיידו בכיפות ובסידורים מתאימים בכמות שתוכל להספיק גם למי מהמנחמים אשר נמצא בביקור.

זכרו שהתקופה של האבל היא אמנם קשה אבל בכל זאת תמיד תוכלו למצוא נחמה במשהו. אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים להתמודד כראוי עם המצב, יש מה לעשות ולמי לפנות. תוכלו להעזר באיש מקצוע אשר יעזור לכם לעבד את האבל ולהגיע לשלום פנימי עם מה שאירע ועם האובדן הגדול של בן או בת המשפחה האהובים.

נגישות