חום בילדים הוא תופעה נפוצה, אשר מעלה באופן טבעי צורך דחוף להשגחה ולבירור העניין. מדובר בסימפטום אשר עשוי לנבוע מדברים רבים ומשמעותיים (דוגמה בולטת ונפוצה הוא זיהום). לכן, חשוב שלא להתעלם מכך. מה עושים במקרה כזה? אלה כמה צעדים מומלצים:
מדידת חום
ראשית, חייבים כמובן למדוד את החום ובהמשך לנטר את המצב מבחינה זו, באופן קבוע. החום שמרגישים במגע בעור הילד, עשוי לספק אינדיקציה ראשונית לחום. ייתכן, שזה הוא הדבר שיסב את תשומת ליבכם לכך שמתרחש דבר מה חריג. אך זו כמובן לא מדידת חום מדויקת. באתר דין דיאגנוסטיקה תוכלו למצוא מגוון מדי חום שכדאי שיהיו בבית, כולל מד חום לאוזן. מד חום זה אגב, מספק תוצאה בתוך שנייה אחת בלבד! ישנן כידוע שיטות נוספות למדידת חום בילדים. מדידת רמת החום בפה נפוצה מאוד והיא דורשת יותר שיתוף פעולה מצד הילד. כמו כן, בכדי שלא לשבש את תוצאותיה, חשוב לא לבצע מדידה בפה לאחר שתיית משקאות חמים או קרים. שיטות מדידת חום נוספות לילדים הן מתחת לבית השחי או במצח. שיטה נוספת, וותיקה ובולטת מאוד, היא מדידת החום ברקטום. שיטה זו נחשבת לבעלת הדיוק הגבוה ביותר. חשוב לדעת: ישנו הבדל קטן מסוים (סדר גודל של חצי מעלה) בין תוצאות המדידה שתקבלו באמצעות השיטות השונות.
התייעצות עם רופא
בהתאם למצב, עשוי להיות צורך ולעתים דחוף, בפניה לרופא. במקרים מיוחדים, ייתכן שתידרש גם הגעה דחופה לחדר מיון. כיצד מחליטים מאיזו נקודה הדבר דרוש? את הפרטים לגבי נושא זה כדאי ללמוד מראש ממקור מוסמך, כמו רופא ילדים או אתר קופת החולים שלכם. כך תוכלו להיות מוכנים מבחינה זו מראש.
אמבטיה קרירה
אמבטיה פושרת או קרירה, עשויה לסייע. עושים זאת רק בעצת הרופא ובמידה והוא אומר שלא דרוש טיפול נוסף.כמובן, יש לשים לב שהמים לא יהיו יותר מדי קרים. מחלות רבות שמלוות בחום, מופיעות דווקא בחורף. לכן (ובכלל), שימו לב לחימום קל של חדר האמבטיה עצמו, כך שהילד לא יתקרר מדי ביציאה מהאמבט.
מניעת התייבשות
חשוב לזכור, שמצב של חום מגביר את קצב התייבשות הגוף. לכן, שתייה מרובה חשובה, בכדי למנוע התייבשות של הילד. אין צורך להגזים בכך ועודף שתייה יהיה מיותר – ניתן לנטר זאת לפי תדירות מתן השתן ולפי צבעו. קחו בחשבון כמובן גם את עונת השנה ומזג האוויר שנובע ממנה – סביבה חמה, תעודד חום והתייבשות. בכדי למנוע התייבשות, חשוב לשים לב גם לאופן שבו מלבישים את הילד – לא בצורה חמה מדי. כך גם לגבי כיסוי תוך כדי שינה – שזה לא יהיה עם יותר מדי שמיכות.
שימוש בתרופות
ניתן להשתמש בתרופות להורדת חום, אך רק בהנחיה מרופא. תרופות להורדת חום מתחילות להשפיע בתוך כמחצית השעה והן משפיעות למשך שעות בודדות בכל פעם. בעת שימוש בתרופות, חיוני כמובן לקרוא את ההנחיות לגבי השימוש בהן ולהקפיד שלא לחרוג מהן.
לצאת מהלחץ
תגובותיכם ישפיעו גם על הילד. לכן, מומלץ בכל מקרה לשמור על רוגע ושלא "להילחץ" מהמצב. ילד רגוע, הוא גם ילד שנרדם טוב יותר וישן טוב יותר. שינה היא דבר חשוב, אשר מסייע לגוף להתמודד עם מצבי משבר ולהתאושש מהם מהר יותר.
לסיכום
כל הורה צריך להיות מיומן בנושא זה, מאחר שחום הוא דבר נפוץ מאוד. לכן גם מומלץ להיערך ככל הניתן מראש, ולהיות מוכנים עם כל הידע והציוד הדרוש.
**המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.